Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Kantoikan’ Pemilik Rumah Ubahsuai Haram Guna Google Maps

 


Sejak beberapa hari lalu tular dengan perkongsian foto keadaan rumah pangsa yang diubah suai tidak mengikut undang-undang disediakan majlis tempatan. Orang kata rumah flat tapi selera banglo.

Bukan satu dua rumah ada membuat pengubahsuaian tambahan pelbagai saiz ini, banyak juga kediaman yang berbuat demikian. Malah disebabkan tular kes sebegini, ada satu rakaman yang paparkan ruang tambahan ubahsuaian rumah yang dirobohkan oleh penguatkuasa.

Bagaimanapun, baru-baru ini satu rakaman yang dikongsikan mengenai isu tersebut telah mencuri perhatian ramai. Dalam rakaman itu seorang pengguna TikTok ‘kantoikan’ pemilik rumah ubahsuai haram hanya guna Google Maps.

Berikut adalah rakaman kantoikan pemilik rumah ubahsuai haram guna Google Maps ini:


Malah ini lagi satu perkongsian oleh individu sama:


Hanya guna teknologi macam ini pun dah boleh lihat rumah mana yang buat ubahsuai keterlaluan sebegini. Apa-apa pun memang terbaiklah! Perkongsian rakaman ini telah meraih perhatian warganet. Berikut antara reaksi ramai yang ditinggalkan di ruangan komen:

“Bila umah bawah naik..Umah atas pun ikut. Last2 sampai ke atas. Kena ada report baru majlis buat keje. Kelau tak de dia buat pemantauan jer”

Screenshot at Jun 04 11-02-25

“Setakat soyok mungkin ada timbang rasa..Kalau tambah bangunan ni yang pelik”

Screenshot at Jun 04 11-01-55

“Kemain lagi renovation pakej parking pun jadi hak dia hebat”

Screenshot at Jun 04 11-01-18

“Ahaha buat lagi bagi viral senang majlis buat kerja”

Screenshot at Jun 04 11-00-32

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ








Post a Comment for "‘Kantoikan’ Pemilik Rumah Ubahsuai Haram Guna Google Maps"