Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wafariena! Pelakon Yang Menjadi Bualan Ramai Menerusi Drama Fenomena 7 Hari Mencintaiku, Ini Biodatanya

 Pelakon yang cukup menjadi bualan ramai menerusi drama fenomena, 7 Hari Mencintaiku, Wafariena ini sememangnya memiliki bakat yang cukup padu. Musim lalu drama ini juga telah menaikkan nama pendatang baru dalam industri hiburan tanah air ini.

Lakonan watak antagonis sebagai Nurul Ain dalam drama ini, pada musim lalu karakternya itu berjaya membuatkan ramai geram dan benci dengannya. Siapa sangka dalam musim ketiga ini karakternya masih mengjengkelkan membuatkan terus menerus drama tersebut jadi bualan warganet.

Biodata Wafariena

Buat yang belum mengenali pelakon bernama Wafariena ini, berikut adalah biodata ringkasnya.

NAMA PENUH: Wafariena Binti Roslan
NAMA POPULAR: Wafariena
UMUR: 27 tahun
TARIKH LAHIR: 19 Julai 1995
ASAL: Pulau Pinang
INSTAGRAM: wafarienaroslan

Kerjaya Awal

Pada awalnya Wafariena muncul dalam dunia seni tanah air sebagai seorang penyanyi. Gadis ini sempat melancarkan lagu pertamanya berjudul ‘Carilah Aku’ pada 2019. Untuk info, Wafariena juga pernah menghadiri ujibakat peserta Dewi Remaja 2018/2019 namun tidak terpilih.

Mengorak langkah sebagai seorang pelakon kemudiannya Wafariena muncul dalam drama 7 Hari Mencintaiku. Lakonannya dalam drama ini cukup menjadi membuatkan ramai ada yang melabel Wafariena sebagai ‘perosak rumahtangga’. Sehingga kini Wafariena pernah membintangi beberapa drama lain seperti Baby Tak Gila, Kiblat Yang Hilang, One Two Hantu 2 dan lain-lain.

Foto Terkini

Post a Comment for "Wafariena! Pelakon Yang Menjadi Bualan Ramai Menerusi Drama Fenomena 7 Hari Mencintaiku, Ini Biodatanya"