Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ellie Suriati Luah Rasa Terkilan, Azri Iskandar Mula Dedah Identiti Gadis Muda

 Kuala Lumpur – Selama 19 tahun melayari bahtera rumah tangga, pelakon Azri Iskandar akhirnya mengakui dia terpaksa merelakan perpisahan yang acap kali dipinta oleh Ellie Suriati Omar sebelum ini.

Pun begitu, Azri menolak alasan tidak sehaluan dalam politik menyebabkan pengarah, pelakon dan jurulatih lakonan berkenaan membuat permohonan bercerai pada 22 April lalu.

Malah Azri yang juga pelakon P.ontianak Harum Sundal Malam itu turut menafikan sekiranya isu penerimaan vaksin menjadi punca retaknya rumah tangga mereka.

“Sejujurnya, saya tak mahukan perceraian kerana saya rasa gembira dalam rumah tangga kami. Tapi saya mengalah kali ni sebab selama 19 tahun kami berkahwin, Ellie sebenarnya dah beberapa kali meminta diceraikan.

“Cuma saya tak rasa sebab isu saya pergi mendapatkan vaksin senyap-senyap mahupun falsafah politik tak sehaluan membuat Ellie tawar hati,” katanya ketika dihubungi baru-baru ini.

Azri, 53, berkata dengan keadaan yang dialaminya itu adalah lebih baik mereka berpisah dan pada masa sama membesarkan kedua-dua anak mereka secara bersama daripada meneruskan hubungan yang tidak ikhlas.

Bagi saya, lebih baik Ellie minta c.erai daripada dia menjalani satu kehidupan yang tak ikhlas bersama saya. Tak apalah dah ditakdirkan dia akan menjadi kawan saya serta ibu yang masih menjalankan tanggungjawab yang baik kepada anak-anak kami.

Rumah tangga mana yang tak dilanda badai? Tapi normallah sekiranya dilanda taufan dan kami berbaik semula lepas tu,” tambahnya.

Ini Jawab Balas Ellie

Berusaha menjaga hubungan baik dan aib bekas suami, Ellie Suriaty Omar mengakui terkilan apabila Azri Iskandar mengeluarkan kenyataan dirinya sebelum ini memang selalu meminta cerai.

Kata aktres dan pengarah itu, sewajarnya perkara tersebut tidak perlu diungkit mahupun dipersoalkan memandangkan lelaki yang sudah hidup bersama dengannya sejak 19 tahun lalu itu tahu situasi sebenar.

“Kenapa saya selalu minta c.erai? Jawapan bagi persoalan yang dibangkitkan itu ada pada dia. Dia tak perlu persoalkan pun atau bawa benda itu keluar hebahkan.

Selepas sah berpisah kami ada berjumpa sebab saya mahu hubungan baik ini berkekalan. Tak semestinya bercerai kita jadi berantakan. Saya pergi tuntut fasakh pun ketika dalam keadaan tenang, jadi kenapa ungkit perkara lalu.

Dia sudah sewajarnya lega kerana selepas perceraian ini ramai bersimpati dengannya dan membenci saya. Itu tidak mengapa asalkan anak-anak faham. Sekali lagi saya katakan saya ambil jalan ini demi kebaikan semua.

Ada ke perempuan yang hidup bahagia dan suami layan dengan baik tiba-tiba minta cerai. Melainkan perempuan itu jenis tak bersyukur. Saya kalau suami bawa ke pasar malam pun sudah seronok sangat.

“Tak perlu bawa saya terbang ke Paris, London pun. Saya tak baik lagi ke?” luahnya berhubung kenyataan Azri dalam sebuah portal semalam.

Awak Azri keluarga saya. Mak, nenek semua sudah tiada. Selamanya awak sebahagian daripada keluarga saya dan tiada siapa mampu mengubah perkara itu. Anak-anak termasuk anak tiri sangat rapat.

Saya kenal dia tak macam orang lain kenali dirinya. Saya tak akan ketepikan dia begitu saja. Kalau dia sakit pun, saya tetap sanggup menjaganya macam dulu, katanya.

Sementara itu, Ellie ketika diminta mengulas mengenai gambar yang dikongsi bekas suami bersama seorang wanita dalam laman sosial, ulasnya, itu adalah hak bekas suaminya.

“Saya tak boleh kata apa sebab saya bukan isteri dia lagi. Saya tiada hak untuk komen. Sesiapa pun yang dia berkawan, terpulang kepadanya,” tambah aktres tersebut.

“Gadis Muda Dalam Gambar Itu Bukan Kekasih Saya”- Azri Iskandar Jawab Dakwaan Jumpa Pengganti

Baru sahaja bercerai talak satu dengan aktres Ellie Suriaty, sudah ada yang beranggapan bahawa aktor Azri Iskandar telah pun menemui pengganti hidup baharu.

Hal ini disebabkan oleh sekeping gambar mesranya bersama seorang gadis muda berkulit putih yang dimuatnaik di FB storynya.

“Gadis di dalam gambar itu bukanlah kekasih saya. Tapi, dia adalah pelakon baharu yang menjadi anak saya dalam telefilem bertajuk ‘Suri Rumah Terfeeling’.

“Nama dia Nur Atiqah dan dia jadi anak saya di dalam drama ini. Kami ambil gambar ini untuk dijadikan prop di dalam telefilem ini.

“Tolonglah jangan ada yang menganggap bukan-bukan. Kesian dia. Umur dia masih muda, hampir sebaya dengan anak saya. Nanti tidak pasal-pasal pula dia jadi mangsa tohmahan,” katanya kepada Getaran.

Azri juga turut memohon supaya netizen berhenti daripada terus-menerus mengecam bekas isterinya, Ellie Suriaty berhubung perceraiannya mereka. Lebih-lebih lagi berhubung kenyataannya bahawa Ellie telah berkali-kali meminta cerai dengannya sebelum ini.

“Tolonglah, jangan kecam dia (Ellie). Dia tidak salah. Sudah memang takdir kami tidak lagi sehaluan dan terpaksa membawa hala tuju hidup sendiri.

“Ellie banyak berjasa dengan saya dan saya tidak akan lupakan segala jasa-jasanya itu. Saya terima suratan takdir kami sekarang ini dan biarlah selepas ini kami jadi sahabat pula.

“Sebagai sahabat, saya tetap akan membantu dia di kala susah dan senangnya. Tidak kiralah sama ada bantuan itu dari sudut wang atau tenaga,” katanya lagi.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Post a Comment for "Ellie Suriati Luah Rasa Terkilan, Azri Iskandar Mula Dedah Identiti Gadis Muda"