Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

'Dia Tak Pernah Pun Nak Paksa Aku Atau Minta Duit Setiap Bulan' - Pengakuan Mawi” Saya dengan isteri tiada isu diganggu orang ketiga!”

Demikian pengakuan penyanyi dan pengarah filem, Mawi yang menjelaskan dia dan isteri sentiasa mengamalkan sikap berterus-terang sebagai kunci kerukunan rumh tngga

Mawi bagaimanapun berkata, setiap pasangan suami isteri pasti tidak terlepas daripada ujian.

” Saya ini boleh dikatakan termasuk dalam ahli ‘suami takut bini’. Masing-masing ada ujianlah. Ujian rumh tngga ini besar. Bukan gangguan orang ketiga saja.

” Dalam rumah tangga ini, kita kena terus terang, dengan pasangan ini tak boleh simpan-simpan.

” Bila simpan-simpan ini, boleh jadi sangsi dan bersangka burvk. Apa saja kita buat, kena terus terang. Saya cuba amalkan benda itulah.

” Maksudnya mana pergi pun, saya beritahu. Sebab itu saya tak malu kata taakut bini. Saya rasa takut bini itu sebenarnya akan membahagiakan lagi,” kata bekas juara Akademi Fantasia 3 (AF3) itu.

Dia tak pernah pun nak p4ksa aku atau minta duit setiap bulan

Sementara itu, bercerita tentang kisah rumh tngga anak jati Felda Taib Andak, Kulai, Johor ini, Mawi beberapa tahun lalu pernah menjawab isu berkenaan isterinya Ekin pernah ditvduh ‘kaki kik1s’.

Menurut Mawi atau nama sebenarnya Asmawi Ani, 40, isterinya itu bukan suka meminta-minta sebaliknya pandai mencari wang sendiri dengan berniaga.

” Sumpah tak ada niat nak menunjuk-nunjuk pun gais. Cuma nak hargai pengorbanan dia.

” Dah terlalu banyak dia berkorban untuk aku. Dia tak pernah pun nak paksa aku atau minta duit setiap bulan.

” Malah dia sendiri pandai cari duit. Dia tak mengharapkan aku sepenuhnya. Alhamdulillah… semoga perniagaan dia terus berjaya dan diberkati tuhan,” kata Mawi.

Mawi memuji isterinya itu menerusi posting di Instagram ketika berkongsi video kejutan sempena sambutan Hari Bapa beberapa tahun sebelum ini.

Berdasarkan vdeo itu, Ekin menghadiahkan Mawi sebuah kamera jenama Canon lengkap dengan aksesori.

Rata-rata ntizen meluahkan rasa gembira dan terharu melihat kebahagian pasangan itu yang boleh dijadikan inspirasi untuk suami isteri yang lain.

Orang ingat dia ni akan kik1s duit aku sampai aku tinggal spen.der

Dalam pada itu penyampai radio Zayan FM ini secara berseIoroh menyingkap kembali keperitan yang terpaksa dihadapi Ekin ketika mereka mula berkahwin.

” Dulu ramai yang kata dia ni akan kik1s duit aku sampai aku tinggal spen-der.

” Tapi berlaku sebaiknya… aku yang kik1s duit dia. Terima kasih sayang,” seIoroh Mawi.

Malah sebelum ini, Ekin mendedahkan dia pernah dif1tnah serta dilabel sebagai seorang ‘kaki k1kis’ serta ‘kaki b0.moh’ oleh ntizen selepas mengahwini Mawi yang pernah menerima jolokan ‘jutawan segera’.

Pasangan itu mendirikan rumh tngga pada 20 Disember 2008 dan mereka dikurniakan seorang anak bernama Cahaya Malaika, 9 tahun.

Komen Mawi dan Along Cham mencuit hati

Perkongsian Mawi itu turut mendapat reaksi pengikut beliau yang tersentuh hati malah gembira melihat kebahagiaan rumahtangga pasangan itu.

Menerusi ruangan komen, Mawi turut dilihat berbalas komen dengan pelawak Along Cham yang mencuit hati.

” Kikis tinggal spen.der..takkan tak kelako siak,” tulis Along Cham

” Orang tak tahu Long, spen.der pun dia yang belikan aku” balas Mawi.

Mawi ditemui ketika majlis pelancaran filem kisah benar Datuk Ustaz Kazim Elias berjudul Zim Zim Ala Kazim dan berbuka puasa di The 1985 Restauran, Empire Damansara, Petaling Jaya, baru-baru ini.

Selain itu, ditanya mengenai pendapatnya mengenai perg0Iakan rumah tangga sahabatnya, pengarah, Syamsul Yusof, kata Mawi, dia tidak berhak mencampuri urusan tersebut.

Malah, kata Mawi, meski mengetahui akan kontroversi yang bertebaran, dia bagaimanapun tidak pernah bertanyakannya kepada Syamsul sendiri.

” Saya tak pernah tanya pun pasal peribadi dia. Sebelum ini memang ada berjumpa dia tapi kami selalu bercerita fasal projek, nak buat filem dan nak buat lagu.

” Saya tak langsung tak pernah tanya dan dia pun tak pernah cerita. Syamsul ini seorang yang kreatif, saya lihat dari sudut itu. Dia punya pandangan banyak bernas.

” Kalau nak buat movie, pandangan dia sangat bernas. Itu saja. Dia pun ada pendirian dia. Dia tahu apa dia nak,”katanya.

Untuk info, Mawi berkahwin dengan Nora’Asikin Rahmat atau Ekin Rahmat pada 20 Disember 2008.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak bernama Cahaya Malaika yang kini berusia 10 tahun.

Post a Comment for "'Dia Tak Pernah Pun Nak Paksa Aku Atau Minta Duit Setiap Bulan' - Pengakuan Mawi "